“За будућност Црне Горе”: ТУЖИЛАШТВО ДА ПРОЦЕСУИРА ОНЕ КОЈИ ОТКУПЉУЈУ ЛИЧНЕ КАРТЕ, А НЕ ОНЕ КОЈИ СУ ИХ РАЗОТКРИЛИ

Саопштење за јавност

Након јучерашњег потпуно огољеног хватања на дјелу ДПС трговаца душама, од стране коалиције „За будућност Црне Горе“, очекивали смо, као и до сада у сличним случајевима – одсуство било какве реакције тужилаштва. Међутим, сваки пут када помислимо да је репресија и неправда достигла свој врхунац, режим успије да нас изненади.

Тако је већ јутрос члан Праве Црне Горе Немања Баошић, који је путем снимљеног телефонског разговора са активистом ДПС-а Славком Дубљевићем разоткрио мрежу откупа личних карата на Старом аеродрому, добио позив да се хитно јави у тужилаштво.

Да ли је по сриједи неки нови државни удар или нешто још горе, видјећемо убрзо, а за сада је изгледа једино познато да нема ни „удаљене сумње“ да се активисти ДПС-а баве куповином личних карата.

Већ уходани принцип рада заробљених институција, по систему „Држ’те лопова“ добија свој наставак са посебним печатом отвореног прогона оних који откривају криминаце. Безгранично је комично, али и провидно, да је – након што је схватио да је ухваћен, управо Дубљевић у страху да ће због оваквог просипања бити непријатног разговора са „неким вишим“ потрчао у полицију да се он представи као неко ко разоткрива провокаторе.

Дубљевићева у паници дата изјава полицији, која је јутрос објављена у медијима у склопу саопштења ДПС Главног града, садржи и низ фалсификата, а један од њих је и непоклапање његовог матичног броја са датумом рођења, због чега ће коалиција „За будућност Црне Горе“ такође поднијети кривичну пријаву.

Оно што је најважније: Сви који су одгледали снимак, могли су са лакоћом да утврде ко ту купује личне карте, а ко открива починиоца кривичног дјела. Они који не вјерују својим очима и ушима, већ несувислом објашњењу локалних активиста режима, свакако нису наша циљна група.

Очигледно да се у овом случају користи иста метода као и код афере „Снимак“, када су правосудни органи оштрицу истраге усмјерили не према виновницима кривичног дјела из аудио-снимка већ према онима који су снимак објавили.

Остаје да видимо до које мјере је правда потонула. Надамо се да ће бити бар неко довољно храбар у правосудним органима да заштити не нас од криминалаца, већ себе од срамоте. Ако и не буде, ништа за то. Бити прогоњен у оваквом систему је посебна част.

Коалиција „За будућност Црне Горе“ ће у хитном поступку са овим упознати све релевантне међународне адресе.

Кривична пријава, како је јуче најављено, против актера овог безакоња из редова ДПС-а биће поднијета у току дана, и коалиција „За будућност Црне Горе“ очекује најхитнију реакцију.

Коалиција „За будућност Црне Горе“ након сигурне побједе на изборима 30. августа биће најбољи гарант да ће овакве активности и брутално безакоње бити најружнија могућа прошлост.

Коалиција “За будућност Црне Горе”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s