За будућност Црне Горе: ЕВО ЗАШТО МИЛО ПАДА У ПЉЕВЉИМА

Ово је прича о 10 разлога због којих ће Мило Ђукановић и његов ДПС бити катастрофално поражени у Пљевљима,на изборима 30.августа 2020.године.

1.Свакако на 1.мјесту је ђавољи Закон о слободи вјероисповијести. Главна политичка, морална и људска вододјелница, данас у Црној Гори, је однос према поменутом Закону и намјери Мила Ђукановића да формира тзв. Црногорску православну цркву, као и прогон свештеника СПЦ и отимање њених храмова. Оно што нису радили ни окупатори данас покушава Мило Ђукановић, али ће се и овога пута показати да је „мука с Богом ратовати“ и да ту битку нико није добио.

 1. Заслужено на 2.мјесту је предсједник Владе Душко Марковић који изједначава фашизам и светосавље и најављује прогон свештеника СПЦ. Ради се о истом човјеку који је својевремено, Душку Јовановићу, власнику и главном уреднику „Дана“, као безбедњак, послао фишек са поруком: „Од овог ћеш метка погинути“. Од тада је прошло 16 година, а црногорске институције водиле су истрагу по систему „коларићу панићу, плетемо се самићу“ и још увијек не знају ко је извршилац, а ко налогодавац убиства Душка Јовановића.
 2. На 3.мјесту је поступак Мила Ђукановића, када је у Пљевљима окренуо главу од радника предузећа „Комуналне услуге“, који су штрајковали испред зграде Општине, држећи транспарент ГЛАДНИ СМО . Истога дана док је шетао улицом Краља Петра, праћен свитом из ДПС-а, на скандирање грађана НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ, један од његових тјелохранитеља је показао средњи прст. Такво насилничко и кабадахијско понашање није запамтио овај град, као и одсуство емпатије према људима који нису примили 16 плата. Ту горку чашу је досолио предсједник Општине Игор Голубовић уплативши данас 5000 евра као помоћ радницима предузећа „Комуналне услуге“ што износи тачно по 100 евра за 50 радника. Испод достојанства сваког човјека па чак и предсједника Општине.
 1. Понашање министра војног Предрага Бошковића, бијелог орла из Прачице, и његов развојни пут до златног орла, остаће тамна мрља у хроници Пљеваља. Његов прогон официра, подофицира и војника који се национално изјашњавају као Срби, или су били на литијама, без премца је у политичкој историји Црне Горе за последњих 30 година.
 2. Још увијек пљеваљском чаршијом и друштвеним мрежама одјекује очајнички узвик „убићете момка, еј, шта вам је ?“ Ради се о пребијању 21- годишњег О.М. од стране разбојника у полицијским униформама, у ноћи 13.маја ове године. Његово малтретирање и пљување је настављено и у
  полицијској станици, а режимска докторица у свом извештају наводи да је пацијент напао полицајца. Од тада је прошло 3 и по мјесеца, а Основно државо тужилаштво у Пљевљима ( слава му и милост) ћути и прави се мртво.
 3. Малтретирање и повређивање слабовидог Александра Тошића од стране специјалаца, без икаквог разлога и повод,док су се колима враћали из кафића, још један је у низу срамотних примјера полицијске тортуре према грађанима, посебно младима овога града.
 4. Поступак пословодства ЈП „Водовод“ према свом раднику Андрији Станићу, који је добио отказ због активног учешћа у литијама је срамотан. Заборавили су да је 87 радника од 113 запослених потписало подршку за одбрану светиња СПЦ. Од десетак привремено ангажованих није потписао нико, јер је то био услов да буду примљени на одређено вријеме. Андрија Станић не само што је добио отказ, већ је 6 пута позиван у ЦБ Пљевља као осумњичени за организацију литија.
 5. НКТ, на чијем челу је потпредсједник Владе Милутин Симовић, стручњак за кромпир, и његово селективно понашање, свакако су заслужили мјесто на овој црној листи. Хапсити владике, свештенике и литијаше на једној страни, а толерисати „комите“, суверенисте и контроверзне бизнисмене на другој страни, морало се вратити као бумеранг. Данас је Црна Гора на 1.мјесту у региону по броју обољелих од короне на 100 000 грађана, а то ће и остати када се половином септембра, након избора, појави нови талас. Тако је било у Србији, Хрватској и Сјеверној Македонији, а биће и у Црној Гори. Држање услова за улазак Црну Гору из Србије, ( негативан ПСР тест, или позитиван тест на антитјела, као доказ прележане короне ) у тренутку док је у Србији проценат заражених од броја тестираних, око 1,5 %, док се у Црној Гори креће око 13 % , доказ је антисрпске политике.
 1. Гријех би био заборавити актуелног министра здравља, иначе рођеног Пљевљака, чије су заслуге за урушавање црногорског, а посебно пљеваљског здравства немјерљиве. Да наведемо само два примјера: поставио је стоматолога за директора Опште болнице у Пљевљима, и дошао у изборној кампањи да обећа изградњу нове болнице, која се планира још од 1979.године. Мало му је и то било, него је обећао и стамбену зграду за здравствене раднике. Не липши магарче до зелене
  траве.
 2. Више него заслужено на 10.мјесту је Јавни сервис ТВ Пљевља са својим директором Дејаном Миличићем, који је најдиректније дискриминисао опозицију у односу на ДПС. Тако је министру Бошковићу, Властимиру Голубовићу, председнику Привредне коморе, и Милу Ђукановићу омогућено бесплатно гостовање под фирмом емисије АКТУЕЛНО. Потпредсједнику Владе Симовићу такође је омогућено бесплатно гостовање, али под фирмом емисије СЕЛУ У ПОХОДЕ, иако та емисија већ 2 године није на програму. С друге стране носиоцу листе Велика народна коалиција ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ Здравку Кривокапићу за гостовање на ТВ Пљевља наплаћено је 700 евра. Шта то бјеше програмска шема у току предизборне кампање? – Због свега наведеног не поставља се питање, макар у Пљевљима, да ли ће Мило Ђукановић изгубити изборе, него да ли ће признати пораз на изборима. На претходним парламентарним изборима 2016.г измислили су тзв. државни удар, а овога пута, бојати се да г.Ђукановић лично не изврши државни удар, увођењем ванредног стања у тренутку кад сазна да је изгубио изборе. А све под фирмом спашавања државе,коју су у ДПС- у
  увијек изједначавали са партијским и личним интересом.

Велика Народна коалиција ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ број 9!
НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s