Vanredna konferencija “Za budućnost CG”: Džaković oborio vlast, da bi uknjižio vilu i javni put na ostrvu Sveti Nikola

izvor: vijesti.me

Koalicija „ Za budućnost Budve- Marko Bato Carević“ objelodanila je na vanrednoj konferenciji za novinare dokaz da je, kako tvrde iz te političke grupacije,  odbornik Stevan Džaković korumpiran, te pozvala Specijalno državno tužilaštvo da ga uhapsi kao i sve državne i funkcionere DPS –a koji su učestvovali u ukniženju vile, pomoćnog objekta i javnog puta na ostrvu Sveti Nikola.

Oni su naglasili da Džakovići punih 18 godina nijesu mogli da uknjiže kuću, ali da je to uradio budvanski katastar 2. jula, u vrijeme političke krize u Budvi, čime su potvrđene njihove optužbe iz krivične prijave koju su podnijeli, da je Džaković promijenio izbornu volju građana, kako bi sebi obezbijedio milionsku korist.

Dokazni materijal DF-a
Dokazni materijal DF-a foto: DF

Funkcioner DF-a Nikola Jovanović naglasio je da je ovo jasan materijalni dokaz koji svjedoči o političkoj korupciji koja se dogodila u Budvi i promjeni izborne volje od strane odbvornika Stevana Džakovića.

„On je prešao na stranu organizovane kriminalne grupe , odnosno DPS i njenih satelita. Podsjećam, da je odbonrički klub DF 27. maja podnio krivičnu prijavu protiv više lice zbog stvaranja kriminalne grupe među kojima se nalazi i Džaković sa jasnom namjerom da prekrajanjem izborne volje za sebe i druge članove kriminalne grupe pribave protivpravnu imovinsku korist , što se upravo desilo i sada imamo i jasan dokaz. Ovo svjedoči ne samo o političkoj korupciji , već i zloupotrebe državnih organa u političke svrhe“, podsjetio je Jovanović.

foto: Vuk Lajović

On je naglasio da je SDT saslušalo sve osobe koje su navedene u krivičnoj prijavi, ali da je daljim postupanje tužilaštva afirmisana politička korupcija koja se desila u Budvi.

Vila Stevana Džakovića
Vila Stevana Džakovića foto: DF

„ Podsjećam da je Džaković, koji je 2016. potpisao izjavu da nikada neće sarađivati sa DPS , protiv kojih je i sam podnosio više krivičnih prijava napravio je 28. maja incident u budvanskom katastru kada je zbog višegodišnjeg spora, zbog imovine koja se vodila na njegovog oca pokušao da se kao nasljednik upiše na nekretnine na ostrvu i na taj način valorizuje političku korupciju. Tada je budvanska filijala Uprava za nekretnine podnijela prijavu policiji protiv Džakovića. Međutim, ta ista filijala Uprave za nekretnine 2. jula donosi rješenje o uknjižbi prava svojine i korišćenja u korist pokojnog Radovana Džakovića, oca Stevana,koji je nasljednik. Time se na Džakoviće knjiži kuća , pomoćni objekat i javni put na ostrvu Sveti Nikola“, naglasio je Jovanović.

On je naglasio da je ovakvim rješenjem katastar upisao nasljednike Radovana Džakovića, čime je otuđila opšte dobro u opštoj upotrebi , odnosno javni put .

„ Riječ je javnom putu od 465 kvadrata, čime je Uprava za nekretnine omogućila Stevanu Džakoviću da formira urbanističku parcelu na atraktivnoj lokaciji, gdje im se nalazi i vila stečena na sumnjiv način, čime je stekao protivpravno – imovinsku korist i valorizovao političku korupciju . Time su stvoreni uslovi za višemilionsku prodaju ove nekretnine, što smo ukazali u našoj krivičnoj prijavi“, naglasio je Jovanović.

On je ustvrdio da se ovdje jasno vidi da je neko iz vrha DPS naredio područnoj jedinici Uprave za nekretnine, koja je prijavila Džakovića, da promijeni svoje mišljenje i donese nezakonito rješenje i afirmiše politiku korupciju.

„ Ovo je prvi put da imamo jasan materijalni dokaz o postojanju političke korupcije u Crnoj Gori. O svemu ovome mi smo obavijestili SDT, a obavijestićemo i Vrhovno državno tužilaštvo i tražimo hitno postupanje , jer sve ono što se desilo u Budvi, nakon ove političke korupcije je pravno ništavno“, naglasio je Jovanović.

Vujović: Na Džakoviće uknjižili stari austrougasrki put

Odbonrik DF Đorđe Vujović naglasio je da ta partija od početka tvrdi da je promjena mišljenja Džakovića bila isključivo politička korupcija.

Vujović
Vujović foto: Vuk Lajović

„ Sva ova politička dešavanja u Budvi su izazvana promjenom političke strane Džakovića radi sticanja lične imovinske koristi. Čim smo došli u posjed ovoga dokumenta 21. avgusta smo otišli u Specijalno policijsko odjejeljenje gdje smo predali dokaz. Javnbi put iz doba Austrougarske na ostrvu , bio je uknjižen na državu Crnu Goru. Rješenjem katastra Džaković dobija ogromnu materijalnu korist, jer to više nije javni put već stvara se jedna hacijenda povoljna za prodaju. Ovdje nije samo u pitanju put već je tu i okućnica, koju je iuz , vjerovatno podršku JP „Morsko dobro“ izvodio građevinske radove i širio parcele sve na državnom zemljištu. Sve je to ovim rješenjem sada uknjiženo na Džakovića“, naglasio ej Vujović.

Knjiženjem puta na Džakovića, kako je kazao Vujović, vlasnici imanja na ostrvu više nego mogu da dođu do svoje imovine.

„ Ovo je istorijski trenutak za Crnu Goru i to sam kazao jasno u Specijalnom policijskom odjeljenju da su do sada imali koverte , imali smo sumnje, imali smo zaposlenja, ali nikada nijesmo imali konkretan dokaz. Ovo je dokaz političke korupcije. Stevan Džaković i oni koji su mu ovo omogućili treba da ide u zatvor, da se jednom sa političkom korupcijom u državi Crnoj Gori stane na put“, zaključio je Vujović.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s