Crno na bijelo: Crna Gora može naprijed samo ako Đukanović i Marović postanu dio ružne političke prošlosti

Koliki je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović šićar i prevarant, čak i u kriminalnim krugovima – kojima sa odbjeglim Svetozarom Marovićem nesumnjivo pripada, najbolje je pokazalo večerašnje gostovanje upravo Marovića, koji iz prve ruke svjedoči o dvoličnosti svog nekadašnjeg najboljeg prijatelja i glavnog saveznika u brojnim kriminalnim poslovima, u kojima su decenijama potkradali Crnu Goru, pustošili njene resurse i zloupotrebljavali novac građana/ki, ukazali su u platformi “Crno na bijelo“. 

Svetozar Marović


Koliko su smiješne papagajske teze Đukanovića i DPS-a da bi smjenom vlasti “Crna Gora bila ugrožena“, ističu u platformi “Crno na bijelo“, najbolje pokazuje i sam Marović koji “kao osnivač DPS-a i politički tutor Đukanovića, priznaje da garant nezavisnosti Crne Gore ne može biti DPS, nego demokratija i nezavisne institucije“. 
Kada je Đukanović tako brutalno, u lice, lagao svog političkog tutora i trodecenijskog najboljeg prijatelja Svetozara Marovića, onda građani/ke mogu samo zamisliti – kako bi tretirao bilo koga drugog, daljeg i manje uticajnog od Marovića, u očajničkom pokušaju čuvanja vlasti. Zbog toga je večerašnje gostovanje odbjeglog Svetozara Marovića, koji iza rešetaka nije samo zbog epohalne nesposobnosti Ivice Stankovića, Milivoja Katnića i Zorana Pažina, pokazatelj sve trulosti kriminalnog DPS-a i šarlatanskog pristupa lidera DPS-a, Mila Đukanovića, kao i potrebe da Crna Gora konačno ostvari neophodne političke promjene“, ukazali su u platformi “Crno na bijelo“. 

Platforma “Crno na bijelo“ pozvala je sve građane i građanke Crne Gore da na izborima, demokratskim i civilizovanim putem “olovkom pošalju cirkusanta Mila Đukanovića u političku prošlost, kako bi Crna Gora konačno mogla krenuti naprijed“.
Jer je upravo Đukanović, sa svim trodecenijskim kriminalnim repovima, najveći kamen oko vrata Crne Gore i blokada njenog napretka. Upravo sa Đukanovićem na čelu, Crna Gora ne može postati dio Evropske unije (EU), niti može izgraditi nezavisne institucije. O(p)stanak Đukanovića na vlasti, je guranje naše Crne Gore u dalje degradiranje i direktno ugrožavanje njene nezavisnosti“, ukazali su u platformi “Crno na bijelo“. 


Platforma “Crno na bijelo“ podsjeća da Svetozar Marović “uprkos apologetskom nastupu i naknadnoj pameti, mora konačno platiti za sve šta je uradio Crnoj Gori, ali da mu možemo obećati – da zakonsku kaznu neće izdržavati sam, jer sam nije ni stvarao sistem koji je zarobio Crnu Goru“. 
A koliko su Đukanović i Marović voljeli Crnu Goru i Budvu, najbolje govore desetine miliona eura dugova i opustošenih resursa, koje građani/ke Budve i Crne Gore godinama vraćaju. Jedini način da Budva i Crna Gora konačno odu naprijed, jeste da Đukanović i Marović postanu i zauvijek ostanu dio ružne političke prošlosti“, ukazali su u platformi “Crno na bijelo“.

izvor: crnonabijelo.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s