Marković u Pljevljima: EPCG i RU Pljevlja su simboli uspješne transformacije u kompanije koje donose veliku dobit

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je jutros u Pljevljima da su taj grad i vodeće kompanije koje u njemu posluju – Rudnik uglja (RUP) i Elektroprivreda Crne Gore kao vlasnik rudnika i Termoelektrane – predstavljaju simbol uspjeha i transformacije u uspješne kompanije koje donose veliku dobit.
Na pravom smo mjestu, u prostorijama Rudnika uglja Pljevlja (RUP), mjestu koje svjedoči da možemo iz jedne teške bezizlazne situacije sami, svojim pameću i vizijom riješiti probleme i ići snažnim razvojnim korakom naprijed“ – kazao je Marković na sastanku sa privrednicima Pljevalja, rukovodiocima vodećih kompanija koje posluju u tom gradu i čelnicima Opštine.


Na sastanku je ukazano da je RUP do prije četiri godine bio jedan od većih poreskih dužnika, a da je danas uspješna i stabilna kompanija, koja uredno izmiruje obaveze i koja je u protekle tri godine ostvarila 22 miliona eura dobiti i razvija se.
Predsjednik Vlade je podsjetio na težak period u kojem su se nalazili i Elektroprivreda i Rudnik uglja i energetski sektor Crne Gore u cjelini.
Sada, kada sagledam te rezultate možemo da konstatujemo da smo bili mudri, hrabri i odlučni i da imamo rezultat. I što je najvažnije – to nam nijesu donijeli međunarodni eksperti ni strane kompanije nego naši ljudi“ – kazao je Marković.


Dodao je da su u obje kompanije pokrenuti važni strateški procesi poput valorizacije potencijala Komarnice te da je plan da se u naredne četiri godine kreira 700 miliona eura investicija u energetski sektor.
To nije važno samo za energetski sektor nego i za crnogorsku ekonomiju u cjelini. Stoga čestitam rukovodstvu EPCG na saradnji, viziji i dosljednosti na ispunjavanju ekonomske politike Vlade koju smo zacrtali na kraju 2016. i početkom 2017. godine. Ponosan sam na rezultate koje ste ostvarili na perspektivi koja je stvorena u energetskom sektoru i cijeloj Crnoj Gori“ – kazao je Marković na sastanku sa pljevaljskim privrednima i opštinskim čelnicima i rukovodstvom Elektroprivrede Crne Gore i Rudnika uglja Pljevlja.
Na sastanku je bilo riječi i o projektima čija je realizacija u toku poput rekonstrukcije putne infrastrukture prema Bijelom Polju i granicama sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom kao i o potencijalim projektima poput cementare za koju postoji oko 100 miliona tona laporca kao osnovne sirovine.
Sastanku je prisustvovala i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

izvor: gov.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s