Коалиција “За будућност Црне Горе” писала Нухоџићу: Имамо списак грађана ЦГ који су уписани у бирачки списак БиХ, ако ви не предузмете мјере бићемо принуђени да то учинимо сами

Писмо министру Мевлудину Нухоџићу са списком грађана Црне Горе уписаних бирачки списак БиХ преносимо у цјелости:

Господине министре, шаљемо вам списак грађана Црне Горе који су уписани у бирачки списак БиХ, који је ажуриран 06.05.2020.године, чиме су доказали да посједују пребивалиште и држављанство у БиХ.

По Закону о држављанству, члану 24 став 1 тачка 1 – црногорски држављанин губи црногорско држављанство по сили закона ако је добровољно стекао држављанство друге државе осим у случају предвиђеном чланом 18 став 2 овог Закона а то је уколико је Црна Гора потписала уговор са другом државом и ратификовала у Скупштини Црне Горе.

Опште је познато да такав уговор (споразум) не постоји између Црне Горе и Бих.

Молимо Вас да примијените Закон о црногорском држављанству члан 24 став 1 тачка 1 и одузмете црногорско држављанство, избришете исте са бирачког списка како би спријечили злоупотребу Закона о избору одборника и посланика Црне Горе на парламентарним изборима који ће бити одржани 30.августа 2020. године.

Желим да Вас упознам а истовремено упозорим да уколико Ви не предузмете поменуте мјере, бићемо принуђени да сами спријечимо злоупотребе и кршење Закона а за последице које евентуално могу наступити бићете искључиво Ви одговорни.

Сличне садржине писмо је коалиција упутила и Основном државном тужилаштву у Пљевљима, Амбасади Босне у Црној Гори као и Амбасади Црне Горе у Босни.

У прилогу достављамо и списак грађана који се налазе на бирачком мјесту у БиХ и у Црној Гори.

У име велике народне коалиције „За будућност Црне Горе“, предсједник ОО НСД Пљевља – Милан Мијо Лекић

Списак погледајте ОВДЈЕ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s