Policija zabranila Pljevljacima prolaz do granice gdje je trebalo da dočekaju auto litiju iz Srbije

Pljevaljska policija nije dopustila danas polazak mnogobrojnim Pljevljacima od skretanja prema manastiru Dubočica do graničnog prelaza Ranče gdje je trebalo da dočekaju veliku auto litiju koja je krenula iz Novog Sada, sa ciljem podrške pravoslavnom narodu u odbrani svetinja.

Odbornik Nove srpske demokratije Milan Mijo Lekić je rekao da su “2006. isti ovi koji donose ovo bezakonje pričali da neće biti granice na Jabuci, da se ništa neće promjeniti…A danas ne možemo da izađemo u susret ljudima koji su krenuli iz Novog Sada da nas podrže”.

Lekić je podsjetio da je sami Zakon o slobodi vjeroispovijesti separatistički jer dijeli Eparhiju Mileševsku kojoj Pljevlja pripadaju.

Lekić je pozvao Pljevljake, ako misle da se ovaj problem prevaziđe, da mirno i složno, 30. avgusta, do 12 časova, izađu na izbore i glasaju broj 9 – koaliciju “Za budućnost Crne Gore”.

Nakon rasprave sa policijom i skandiranja “Ustala je Crna gora, svetinja se branit mora” okupljeni građani su se razišli.

Podsjećamo da Član 163 Krivičnog zakonika glasi:

(1) Ko drugom protivpravno uskrati ili ograniči slobodu kretanja ili nastanjivanja na teritoriji Crne Gore,kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ako djelo iz stava 1 ovog člana učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s