Mихољски збор: Управа поморске безбједности и полицијски службеници грубо крше људска права

Саопштење за јавност Михољског збора

Михољски збор је принуђен да се обрати јавности поводом грубог кршења људских права од стране полицијских службеника и управе поморске безбедности, ради блокирања ходочасника који су се упутили баркама из Херцег Новог ,Игала,Котора , Рисна и Кртола на литургију на Михољској Превлаци.
Данас, када више регата и бројних пловила крстари по водама Боке под заставама многих страних држава ,изгледа да се само житељима и староседеоцима бисера Јадрана, кретање онемогућава било морем или копном.
Питамо, гледајући слике комита од пре неко вече, који шетају Никшићем уз пропратни аплауз присутних полицајаца, да ли смо ми грађани другог реда у истој нам држави и какви су то закони који се третирају на два различита аршина према њима и нама?
Јесмо ли ми ти који делимо Црну Гору на нас и њих или они који нас обесправљују на истим шетњама, по истим улицама показујући нам да стандарди нису исти за све?
Док не буде једнакости и идентичних права за све у Црној Гори, Михољски збор ће бити у поморским, ауто или крсним литијама!
То је наш вид борбе за очување светиња и поручујемо у име народа Боке да ћемо остати верни заклетви датој на Тројичинданском сабору !
ТАКО НАМ БОГ ПОМОГAО!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s