Mijović poručio Pljevljacima: DPS vam nije ispunio nijedno od obećanja sa prethodnih izbora neće ni ono što vam Đukanović sada obećava

Siguran sam da građani Pljevalja nisu povjerovali Milu Đukanoviću, koji im se obratio u svojstvu predsjednika DPS-a a ne svih građana, da će država izvršiti rekonstrukciju postojeće Termelektrane i dograditi joj drugi blok, kazao je danas Dejan Mijović, kandidat za poslanika sa liste koalicije “Crno na bijelo”.

Dejan Mijović – Crno na bijelo

“Uvjeren sam u to ne samo zato što vam DPS nije ispunio nijedno od sličnih obećanja sa prethodnih izbora, već zato što vam danas u eri interneta niko više ne može prodati rog u vreći.  Znate veoma dobro da Crna Gora mora da slijedi politiku EU i Pariški klimatski sporazum koji nalažu da se, zbog ugroženosti planete, termoelektrane moraju ubrzano zatvarati.  Znate, takođe, da su zbog ogromnih penala takvi projekti neisplativi i da Crna Gora za njih ne može dobiti zajmove od međunarodnih finansijskih institucija, bez čije podrške ih ne može realizovati”, poručio je Mijović Pljevljacima.

On je kazao da smo “svi u Crnoj Gori, pa i potpisnik ovih redova, bili nekad za gradnju termolektrana”.

“Najnovija saznanja, međutim, o surovoj opasnosti koja nam prijeti nalažu svima nama, a posebno odgovornim političarima, da se prilagodimo novoj stvarnosti i okrenemo obnovljivim izvorima energije. Milo Đukanović nije odgovoran političar jer vas uprkos svemu i dalje pokušava obmanuti, pa on i njegov DPS ne zaslužuju više vaše povjerenje, kao ni ostalih građana Crne Gore”, piše Mijović.

Kaže i da gdje god stanuje demokratija, predsjednici država i vlada daju neopozive ostavke kad ih suoče sa nepobitnim dokazima o korupciji, a one koji to ne učine tužilaštvo i sudstvo tih zemalja brzo privode pravdi. 

“Umjesto što daje nemušta saopštenja kojima prikrivaju korupciju na visokom nivou, Državno tužilaštvo Crne Gore, na čelu sa Ivicom Stankovićem i Milivojem Katnićem, bi u slučaju Možura, zbog kojeg će građanima Crne Gore računi za struju biti uvećani za 115 miliona eura, je bilo dužno pokrenuti hitan postupak da se oduzme imunitet Milu Đukanoviću, a on uhapsi, jer je najodgovorniji za tu neviđenu pljačku”, naglasio je Mijović.

Mijović ističe i da “pošto oni neće to uraditi, koalicija Crno na bijelo obećava da će se zajedno sa svim demokratskim snagama društva, pobrinuti da se to desi. 

“Razvrgnućemo taj koruptivni posao, a svu ostvarenu uštjedu, kao i 60 miliona eura dodijeljenih firmi predsjednikovog sina za lažnu rekonstrukciju termolektrane, usmjeriti u gradnju vjetrolektrana i druge razvojne projekte u Pljevljima i drugim krajevima Crne Gore. Da bismo u tome uspjeli, potrebno je samo da svi vi izvršite svoju građansku dužnost i glasate 30. avgusta za jedinu ispravnu ponudu – koaliciju Crno na bijelo”, zaključio je Mijović.

izvor: crnonabijelo.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s