Mir je naša nacija: Pljevaljski DPS privrednik dobijene kredite i poslove pravda ucjenom zaposlenih

Saopštenje za javnost

DPS autokratska ekspozitura u Pljevljima nastavlja da svoje kriminalne i ucjenjivačke pipke širi i prema zaposlenima u privatnom sektoru, a posredstvom svojih lokalnih tajkuna kojima daje poslove i kredite u iznosima od više stotina hiljada eura.

Podsjećamo, umjesto toplifikacije i toplane, DPS vlast se odlučila da kupuje ograničene količine peleta, kako bi prodavala građanima, i ako ovo ogrevno sredstvo mogu koristiti samo domaćinstva koja posjeduju termoizolovane objekte i savremene sisteme za zagrijevanje. Zašto? Odgovor je sasvim jasan, ako vidimo koja i čija firma je prošle godine dobila posao vrijedan 271 000 eura. To je firma funkcionera i kandidata za odbornika na listi DPS-a 2018. godine Sava Stevanovića. Firma čiji je osnivač dobila je u junu mjesecu 2019. godine od opštine posao vrijedan 271 000 eura. Takođe, ova firma je iste godine od IRF-a dobila sredstva u iznosu od 200 000 eura, a 2018. iznos od 415 000 eura. Svi ovi podaci su javno dostupni na zvaničnim internet stranicama.

Takođe, firma ovog funkcionera vladajuće strukture ima potpuno privilegovan status jer je prema našim saznanjima imuna na inspekcijeske organe, iako je poznato da je veliki broj radno angažovanih neosiguran i da se masovno angažuje i radna snaga iz inostranstva. Dakle, za lojalnost vladajućoj partiji dobijaju se i krediti i poslovi i privilegije.

Međutim kompletna priča dobija na značaju ako se ima u vidu da poslednjih dana radnici u firmi ovog DPS funkcionera, a prema više izvora koalicije „Mir je naša nacija“, trpe strahovite pritiske i ucjene da glasaju za kriminalno korupcionašku i autokratsku DPS vlast.

Pozivamo Osnovnog državnog tužioca da ispita ove navode. Da utvrdi da li u poslovima koje smo naveli, a koji podaci su svakako i javno dostupni ima elemenata krivičnog djela. Pozivamo Agenciju za spriječavanje korupcije da utvrdi da li u ovim poslovima ima kršenja zakona o spriječavanju korupcije. Pozivamo inspekciju rada, da odmah bez odlaganja izvrši inspekcijski nadzor i utvrdi da li firma čiji je osnivač navedeno lice, a direktor njegova supruga kao povezano lice angažuje radnu snagu kojoj ne uplaćuje doprinose za obavezno soccijalno osiguranje.

Pozivamo zaposlene u ovoj i u svim drugim firmama, da 30. avgusta, odlučno, prkosno, hrabro i bez straha izađu na birališta. Taj trenutak u glasačkoj kabini je trenutak odluke, i trenutak kada si sam i kada niko ne može da vidi niti da čuje koga si glasao. Iskoristi taj trenutak i glasaj mirne duše. Protiv ucjenjivača i kriminalaca. Izaberi mir, jer mir je naša nacija.

Koalicija “Mir je naša nacija”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s