Đukanović tokom posjete Cetinju potvrdio uvjerenost u ubjedljivu pobjedu

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović, u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore posjetio je Odbor DPS Prijestonice Cetinje i održao niz sastanaka i aktivnosti u kojima su učestvovali i koordinator DPS-a za Cetinje i član Predsjedništva dr Ivan Vuković, predsjednik Odbora DPS Prijestonice Miloš Ražnatović, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan, kandidati za poslanike Ana Nikolić, Momčilo Martinović, Oskar Huter i ostali predstavnici Odbora Prijestonice i ugledni građani Cetinja.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo cjelodnevnom posjetom Cetinju, kojem tradicionalno pripada posebno mjesto u crnogorskoj istoriji istakavši i simboliku činjenice da se svega par dana prije održavanja parlamentarnih izbora, upravo u Prijestonici obilježava 110 godina od proglašenja Kraljevine Crne Gore, što je još jedan dokaz viševjekovne tradicije crnogorske državnosti. Naglašavajući posebnu ulogu Cetinja i njegovih žitelja u očuvanju državotvornog bića Crne Gore u odbrani tradicionalnih vrijednosti, pohvalio je rezultate koje je lokalna uprava ostvarila u prethodnom periodu, odgovorno koristeći zasluženu poziciju Cetinja u crnogorskom državnom sistemu, kroz implementaciju Zakona o Prijestonici, donijetog upravo većinskom podrškom DPS-a, koji je omogućio izdašnija izdavanja za kapitalne i razvojne projekte, čiji je efekat vidljiv na svakom koraku.

Predstavljajući programska opredjeljenja DPS-a za predstojeće parlamentarne izbore, istakao je tri osnovna principa političke ponude koja birače opredjeljuju da svoju podršku daju upravo ovoj partiji.

Kao prvi naveo je dugoročnu posvećenost očuvanju mira i stabilnosti, kako na unutrašnjem planu, tako i u odnosima sa susjedima, čime je Crna Gora stekla posebno uvažavanje u međunarodnoj zajednici kao jedina država na Balkanu koja je očuvala multietničku demokratiju u turbulentnim periodima za nama. Drugi je postojanje jasne vizije razvoja države, koja se još prije obnove nezavisnosti opredijelila za tržišnu ekonomiju zasnovanu na održivim principima, za evropske i evroatlantske integracije kao put usvajanja vrijednosti razvijenog demokratskog svijeta i poboljšanje kvaliteta života svojih građana po uzoru na evropske standarde. Treći i ne manje važan princip, kako je istakao Đukanović, predstavlja nepokolebljiva odlučnost u sprovođenu zacrtanih ciljeva na dobrobit svih građana Crne Gore, što je i bio motiv za odluku o predizbornom sloganu.

foto: dps.me

Predsjednik DPS-a je izrazio uvjerenje da će na predstojećim parlamentarnim izborima, građani Crne Gore birati DPS upravo po ovim osnovama, znajući da se time garantuje stabilnost i konzistentnost razvoja Crne Gore kao demokratske države, koja odlučuje o svojoj evropskoj budućnosti. U tom kontekstu je istakao da je Demokratska partija socijalista pred još jednom ubjedljivom pobjedom te da u narednih 15 dana očekuje punu posvećenost svih dijelova partijske infrastrukture u ostvarenju tog cilja, a posebno građana Cetinja koji su od uvijek na zdravim državotvornim principima podsticali ukupan razvoj cijele Crne Gore.

izvor: dps.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s