Покрет за Пљевља: Министарске прљашке

Саопштење Покрета за Пљевља

Министарске прљашке

Боже мили какав би то спектакл био, да се у Пљевљима, на отвореном, направи музеј каменова темељаца, које су Мило и његови министри полагали у предизборним кампањама, минулих деценија.
Свакако на првом мјесту био би камен темељац који је у кругу ТЕ Пљевља за Блок II положио Мило Ђукановић у октобру 2016. уочи парламентарних избора. Претходно су грађане Пљеваља 15 година замлаћивали причом о Блоку II ТЕ Пљевља, који ће бити изграђен по највећим европским стандардима. Приде, као шлаг на торту, ишла је прича о топлификацији Пљеваља, која ће, коначно, спасити грађане најзагађенијег града у Европи.
Међутим, како је то било вријеме кад у Пљевљима почињу чувене пљеваљске магле, у њима су се изгубили и Блок II, и топлификација. Само се Мило Ђукановић вратио за Подгорицу да припреми „ државни удар“, за не дај Боже, ако случајно изгуби изборе. Разумије се пословодство ТЕ је уклонило камен темељац ( трагове злочина) па је данас ту прљашка.
Први по времену је камен темељац за нову цементару, који је у Отиловићима положио тадашњи предсједник Општине Филип Вуковић. И тамо се данас налази прљашка, а стотине хиљада евра које су потрошене за откуп имања од сељана, узалуд су бачене. Свакако не треба заборавити ни прљашку на рудничкој кипи, на којој је већ поменути Филип Вуковић давно положио камен темељац за пљеваљски аеродром. Додуше, толико је времена протекло од тада, да је прљашка зарасла у ниско растиње и претворена у одлагалиште смећа и легло змија.
Иза објекта фирме „Оков“ такође, у преизборној кампањи за последње парламентарне изборе, положен је камен темељац за зграду намјењену за становање пензионера. Данас нема ни помена од те зграде, нити се ту било шта ради, а умјесто камена темељца зјапи огромна рупа. С обзиром да је била намјењена пензионерима буди непријатне асоцијације.

У јуну мјесецу ове године на Сењак, у кругу војног логора слетио је министар војни Предраг Бошковић, порушио некадашње војне хангаре и коњушнице, и тврдо обећао да ће половином јула на том мјесту почети изградња стамбене зграде са војним становима. Данас 8. августа нема извођача радова, а на поменутом мјесту стоји прљашка као свједочанство о још једном лажном преизборном обећању „бијелог орла“.
Свакако не треба заборавити предизборна обећања ДПС-а о затвореним и отвореним базенима, која су остала мртво слово на папиру. Чак и пројекат, који би најмање коштао, уређење Боровичког језера у купалиште, како би грађани града смјештеног на двије ријеке, коначно могли да се окупају у љетњим мјесецима. Од изградње Отиловићког језера на Ћехотини то није могуће. Грехота би било не поменути каменове темељце за скијалишта од Еко Косанице до Мијаиловице.
Због свега наведеног грађани Пљеваља знају шта им је чинити 30.августа 2020.године. Сви заједно за велику народну коалицију ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ.

НЕ ДАМО СВЕШТЕНИКЕ И СВЕТИЊЕ!

Пљевља, ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА
8.08.2020.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s