Marković u radnoj posjeti Žabljaku

Predsjednik Vlade Duško Marković započeo je popodne radnu posjetu opštini Žabljak sastankom sa predsjednikom opštine Veselinom Vukićevićem i potpredsjednikom Vasilijem Jakšićem.

foto: Vlada CG


Marković je na sastanku ocijenio da je golim okom vidljiv napredak Žabljaka u proteklih nekoliko godina.
Ovo je rezultat posvećenosti Vlade i lokalnog rukovodstva i vaše efikasnosti. Samo preko Uprave javnih radova ovdje smo uložili više od 11 miliona u mandatu ove Vlade, a Ministarstvo održivog razvoja i poljoprivrede uložilo je još 2,6 miliona. Sa vašim budžetom to su impresivne investicije i građani to vide“ – kazao je predsjednik Vlade. Premijer Duško Marković je dodao da je Žabljak primjer kako infrastruktura i poljoprivreda čine skladan spoj.

Sastanku je prisustvovao direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić i glavna menadžerka Žabljaka Gorica Vuković.

Tokom radne posjete predsjednik Vlade je obišao radove na Hotelu „Durmitor Hotel and Villas“ – projektu vrijednom 19,5 miliona eura čija je gradnja počela jesenas. Budući hotel sa pet zvjezdica trebalo bi da ima 68 smještajnih jedinica kapaciteta od 168 ležaja. U novom hotelu trebalo bi da budu otvorena 104 nova radna mjesta.
U okviru radne posjete Žabljaku premijer je obišao gradilište javne garaže i ulicu u njenom produžetku koja se renovira.


Predsjednik Vlade je, posjetivši lokaciju skijališta, najavio ulaganja u ski centar i to rekonstrukciju postojeće i postavljanje nove žičare.
„Sada smo na Savinom kuku, želim da obavijestim građane Žabljaka, ljude koji su oslonjeni na lokalnu ekonomiju da smo na prošloj sjednici Vlade usvojili Nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana posebne namjene za Durmitorsko područje gdje smo predvidjeli revitalizaciju stare žičare i naravno postavljanje nove žičare sa novih 4,5 Km staza. Taj Nacrta smo predstavili UNESCO-u, očekujemo odgovor od njih u narednih mjesec – mjesec i po i vjerujem da ćemo u narednoj godini završiti i taj projekat i durmitorskom kraju, a posebno Žabljaku donijeti jednu novu vrijednost i zaokružiti najkvalitetniju turističku ponudu Žabljaka“ – kazao je Marković.


Marković je najavio za naredno četvorogodište nastavak rada na preostalim razvojnim projektima.

„Ja sam prateći projekte na Žabljaku bio ovdje 3 – 4 puta. Nijesam dao mojim prijateljima iz lokalnog rukovodstva da budu pasivni. Vjerujem da sam im dosadio, ali zajedno danas možemo konstatovati da smo napravili veliku stvar, da smo ispunili ono što smo obećali, a da ćemo u naredne četiri godine realizovati sve ono što nam je ostalo da Žabljak učinimo jednom od najmodernijih planinskih varoši ne samo na Sjeveru nego i u cijelom regionu“ – kazao je Marković.

izvor: gov.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s