Svečano dodijeljeno priznanje “Husein-paša Boljanić”

Juče je u prostorijama Medrese “Mehmed Fatih” održana svečana dodjela najvećeg priznanja u Islamskoj zajednici – priznanje “Husein-paša Boljanić”.

Svečanosti su prisustvovali potpredsjednik Vlade gosp. Rafet Husović, ministar za ljudska i manjinska prava gosp. Mehmed Zenka, direktor Zavoda za zapošljavanje gosp. Suljo Mustavić, te predstavnici javnog i kulturnog života.

Priznanje “Husein-paša Boljanić” je Mešihat ustanovio prošle godine povodom obilježavanja 450 godina Husein–pašine džamije, a dodjeljuje se u dvije kategorije.

Hadži Hajriz Hačko Brčvak dobitnik je priznanja u kategoriji istaknutih pojedinaca koji su dali poseban doprinos u radu zajednice, promovisanju i širenju opšteg dobra, čovječnosti i moralnih vrlina.

Dobitnik priznanja u drugoj katetogriji je hadži Refika Lela Tuzović službenica Mešihata Islamske zajednice koja godinama daje nesebičan doprinos u administrativnom radu Islamske zajednice.

Tim povodom reis Islamske zajednice, Rifat ef. Fejzić istakao je: “Allah, dž.š. u jednom ajetu kaže: “Onome ko čini dobro, bio muškarac ili žena, a vjernik je, Mi ćemo dati da proživi lijep život i doista ćemo ih nagraditi boljom nagradom nego što su zaslužili.”

izvor: monteislam.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s