Ковачевић: Нормално је да се Црква брани од дискриминације

Портпарол Нове српке демократије и функционер Демократског фронта Марко Ковачевић каже да ДПС има потребу да приграби за себе религијска својства а да Мила Ђукановића прогласи за „dominus et deusa“ Црне Горе.

„На путу ка контроли и те, духовне и религијске сфере живота у Црној Гори, њима стоји најбројнија вјерска заједница у земљи – Српска православна црква. Зато је режим доношењем Закона о слободи вјероисповести, кроз отворени прогон најбројније вјерске заједнице, буквално на силу увео СПЦ у сферу политичких питања и то као предмет дискриминације. Потпуно је јасно да онај ко је дискриминисан мора да се од дискриминације брани док год иста траје, наводи Ковачевић.

Ковачевић

Тако сваки однос и јавно изречено мишљење, од стране СПЦ, према дискриминаторском Закону и онима који су га донијели, режим дефинише као „мијешање Цркве у политику“.

„При том потпуно занемарујући чињеницу да су то мијешање они иницирали доношењем срамног Закона. Црква у својој одбрани од дискриминације, примајући к знању да она неће престати док год је актуелни режим на власти, је јасно позвала православне хришћане да не гласају оне који су донијели овакав закон као ни оне који тај закон подржавају. Важно је напоменути да се при том Црква није опредјељивала у смислу подршке било којој политичкој странци, већ у смислу односа према Закону о слободи вјероисповјести и сопствене заштите од оних који желе да је униште, оцјењује Ковачевић.

Према његовим ријечима, Митрополит Амфилохије приликом својих изјава да се не гласа за оне који су донијели овакав закон, није ни за кога навијао нити било кога фаворизовао.

„Он је говорио са становишта одбране Цркве и свако у том смислу има избор. И странке и коалиције за вођење своје политике и сваки појединац, који има право гласа, за себе, појашњава Ковачевић.

извор: фејсбук – Демократски фронт

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s