Mešihat IZ u CG nagradio Hajriza Brčvaka zbog doprinosa zajednici i širenja opšteg dobra

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori odlučio je na elektronskoj sjednici održanoj dana 19.07.2020. da ovogodišnje priznanje “Husein-paša Boljanić” bude uručeno Hajrizu Brčvaku i Refiki Tuzović.

Vrijeme, mjesto i uslovi uručivanja priznanja će se shodno epidemiološkoj situaciji organizovati u narednom periodu, o čemu će se javnost blagovremeno obavijestiti, saopštili su iz Mešihata IZ.

Priznanje “Husein-paša Boljanić” Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori uspostavio je prošle godine povodom obilježavanja 450 godina Husein–pašine džamije.

Priznanje se dodjeljuje u dvije kategorije:

  • istaknutim pojedincima koji su dali poseban doprinos u radu zajednice, promovisanju i širenju opšteg dobra, čovječnosti i moralnih vrlina;
  • i službeniku Islamske zajednice za odgovoran, savjestan i požrtvovan rad.

– Mešihat Islamske zajednice je stava da je hadžija Hajriz Brčvak humanitarnim radom u prethodnom periodu, a posebno u ovoj godini koja je obilježena teškim izazovima pokazao humanost, altruizam i moralne vrijednosti koje mogu poslužiti kao uzor. On je promoter čovjekoljublja u vremenu kad se na sva vrata promoviše materijalizam kao sistem vrijednosti, obrazložili su dodjelu priznanja iz Mešihata IZ.

Hajriz Brčvak

Isto tako, po njima, Refika Tuzović je službenica Mešihata Islamske zajednice koja godinama daje nesebičan doprinos u rešavanju pravnog statusa vjerskih službenika i upošljenika. Njen rad i angažman na tom polju je znatno doprinio institucionalnom učvršćivanju zajednice i rješavanju penzijsko-invalidskog pitanja službenika.

izvor: monteislam.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s