UP apeluje: Poštujte saobraćajne propise

Na putevima u Crnoj Gori ovog mjeseca zabilježen je povećan broj saobraćajnih nezgoda, gdje su život izgubila četiri lica, od kojih su tri stradala lica bila 2002. godište, dok je njih pet u nezgodama zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, godišta između 2000. i 2003. Iz Uprave policije apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da prilagode svoje ponašanje uslovima i stanju na putu, te da bezbjednom vožnjom, doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Upozoravaju i roditelje da kategoriji mladih vozača, skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilima.

Uprava policije skreće pažnju, da u bilo kojoj drugoj državi na svijetu pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, usporili vožnju i prilagodili svoje ponašanje u saobraćaju.

”Zbog toga apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da prilagode svoje ponašanje uslovima i stanju na putu, te da bezbjednom vožnjom, doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Takođe, apelujemo na roditelje da kategoriji mladih vozača (vozači do 24 godine), skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilima”, navode u saopštenju.

Uprava policije će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo i preventivne aktivnosti, doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na sve vozače, da svojim ponašanjem doprinesu ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama, što je konačno i naš zajednički cilj.

izvor: rtcg.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s