Marković najavio nominalno uvećanje najniže penzija za 13%

Predsjednik Vlade, Duško Marković sastao se danas sa predsjednikom Socijalnog savjeta Vukašinom Zogovićem, predsjednicima Unije slobodnih sindikata CG Srđom Kekovićem i Saveza sindikata CG Duškom Zarubicom, i njihovim saradnicima.

Odlučeno je da Vlada na prvoj narednoj sjednici razmotri i utvrdi Predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je usaglašen u najvećoj mogućoj mjeri sa socijalnim partnerima.

“Zakon je izraz naše brige za penzionere, on obezbjeđuje pravednost i adekvatnost davanja, uz eliminisanje najnepovoljnijih godina iz obračuna penzije, kako bi se izbjegao negativan uticaj na visinu primanja naših penzionera”, smatra Marković.

– Do ovog rezultata došli smo uz stpljenje, partnerstvo i predan rad, ali i uz odlučan iskorak Vlade da izdvoji dodatnih €135 mil. na srednji rok, istovremeno osiguravajući redovnost davanja i održivost finansijskog sistema, istakao je predsjednik Vlade.

Nominalni iznos najniže penzije povećaće se preko 13%, a to jeste dio sveukupnih napora Vlade da zaštiti najranjivije kategorije stanovništva. Riječju – penzioneri kao zaslužni građani i u najtežim vremenima su naša posebna briga, ocijenio je Marković.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s