Damjanović: Čini se da se traži alibi za nastavak izbornog procesa

Od martovske parole da je zdravlje najvažnije, danas smo došli do toga da su izbori najvažniji, ocijenio je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, sumirajući utiske sa proširene sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine.

“Čini se da dio nadležnih institucija i poslanika vlasti traži alibi da se nastavi izborni proces. Ja sam tražio da se razmotri mogućnost odlaganja. Čuli smo da je Boban Mugoša (direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore) priznao da je prije ovoga rekao Begiću (Senad Begić – pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore) da ako se raspišu izbori pukla nam je pogibija. Ako je on to rekao, o čemu mi ovdje pričamo”, kazao je Damjanović novinarima.

Damjanović

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević rekao je da odgovor na pitanje da li će politička kampanja uticati na širenje zaraze i ko će odgovarati ako se to desi danas nijesu dobili.

“Rekao sam, odgovor na ovo pitanje ne treba da daju političari nego struka, ali ga, makar sam tako razumio, nijesmo dobili danas”, kazao je Konjević.

Sjednica Kolegijuma predsjednika Skupštine, na kojoj se razgovaralo o svim aspektima održavanja izbora, zakazanih za 30. avgust, u situaciji zdravstvene krize izazvane koronavirusom, održana je danas.

Predsjednici poslaničkih klubova koji čine Kolegijum predsjednika parlamenta, razgovarali su sa članovima Nacionalnog koordinacionog tijela, predstavnicima Državne izborne komisije, Agencije za sprečavanje korupcije.

Sjednici si prisustvovati i predstavnici nevladinih organizacija koje se bave izbornim procesom – Centrima za demokratsku tranziciju, za demokratiju i ljudska prava, za monitoring i istraživanje i Građanske alijanse.

Sjednica Kolegijuma Skupštine bila je zatvorena za javnost.

izvor: vijesti.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s