Krapović poručio GP URA: Ne prezentujte svoju već prihvatite jedinstvenu listu opozicije

– Pozivamo gospodu iz GP URA da prestanu sa prevarama i da sjutra ne prezentuju svoju listu, već da prihvate jedinstvenu listu opozicije. Ovo naročito ako cijela Crna Gora zna da ste prethodno dogovorili akciju obmane i podmetanja, a potom zakazali tajni sastanak, dok ste sve vrijeme pripremali listu koju sjutra prezentujete, kazao je potpredsjednik Demokrata, Dragan Krapović.

“Očigledno ste mislili da nakon što ste Skenderbega šetali iz nacije u naciju, da to isto možete uraditi i sa dr Ćemanom, Kolićem, Camajem. Zaigrali ste na kartu podjela, ali ste se i preigrali u tom prebrojavanju i detektovanju krvnih zrnaca. Osim što je to nedolično, a i neprimjereno građanskoj partiji, molimo vas da ne dijelite, da ne svađate, da ne prebrojavate, da nikog ne svrstavate u nacionalne tabore, već da dopustite svakome pravo da bude ono što jeste, pravo da svi budu jednaki i da budu kovači svoje sreće u našoj državi, ma kako se zvali ili prezivali”, istakao je Krapović.

Krapović je dodao da su za Demokrate “braća svi ljudi. I u Crnogorcu, i u Srbinu, i u Bošnjaku i u Albancu i u Hrvatu i u Muslimanu, vidimo samo i jedino brata, najrođenijeg brata. Stajali smo i staćemo uz sve njih. Nećemo ih dijeliti”.

– I zato što nećemo, nikada nas nećete vidjeti u bilo kom nacionalističkom projektu, jer je to stvar i principa i vaspitanja i promišljanja i osjećaja i građanskog koncepta države i njenog Ustava i njene državnosti i naših đedova i prađedova, koji su svoje živote dali da bi ona bila ono što jeste. Prepuštamo vam da nosite detektor krvnih zrnaca. Od te alatke nema gore stvari. Ona je jedino na cijeni u vili na Gorici. Okanite je se, dok još nije kasno, kazao je Krapović.

“I na kraju gospodine Adžiću, ako tako drsko i licemjerno hoćeš da prevedeš Albina, Dženana i Štjefana u neki nacionalistički korpus? Šta ste onda vi gospodo, iz GP URA?”, upitao je Krapović.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s