Divanović nakon burnih dešavanja izabran za predsjednika Opštine Budva

Poslanika Demokratske partije socijalista Nikolu Divanovića, novoformirana odbornička većina u Skupštini opštine Budva danas je izabrala za predsjednika opštine, dok je Anđela Ivanović (Crnogorska) izabrana za predsjednicu SO. Na sjednicu nisu bili pozvani odbornici opozicije, a pristup sali je bio onemogućen i za medije.

Prethodno su odbornici Demokratskog fronta i SNP ušli su na sjednicu nove većine u SO Budva poslije brojnih peripetija sa privatnim obezbjeđenjem na ulazu u holu zgrade. Nakon verbalnih sukoba, prepucavanja i svađa, u salu je bačen suzavac. 

Divanović je nakon imenovanja na novu funkciju položio zakletvu i rekao da sa njima Budva nije počela niti će se sa njima završiti.

– Uzrok dešavanja u Budvi ne osjećamo mi u ovoj koaliciji. Uzrok je to što je neko izgubio parlamentarnu većinu više puta obećavajući da će džentlmenski da preda vlast. Garantujem vam da je obrnuta situacija sjednica za smjenu bi trajala onoliko koliko bi trebalo da se utvrdi kvorum i obavi glasanje.

Kazao je da je njihov zadatak da od danas “umiju Budvu” i da je liše od primitivizma. 

– U demokratiji je jednostavno pravilo. Gdje je većina tamo je i vlast – rekao je Divanović i dodao da se dešavalo da opozicija na državnom nivou nudi SD-u da izađe iz vlasti te da je to potpuno legitimno.

– Kada se ođe dešava jedna potpuno prirodna koalicija procrnogorskih stranaka onda se tu odmah sumnja na političku korupciju i prekrajanje izborne volje. Nema ništa od toga. To nije to. Tema je druga, Budva je u stečaju i ne može više ovako dalje. Vodili su je ljudi koji nemaju kapaciteta za to. Vrlo predano ćemo od ponedjeljka raditi na setu mjera koje treba da budu ekonomskog karaktera za ublažavanje ekonomske krize izazvane pandemijom – poručio je on.

izvor: pobjeda.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s