Laličić: Odluka o raspisivanju izbora u skladu sa Ustavom

Odluka o raspisivanju parlamentarnih izbora koju je donio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović apsolutno je u skladu sa Ustavom Crne Gore, istakla je danas Jovanka Laličić, predsjednica Zakonodavnog odbora.

Naime, riječ je o obavezi koja je predviđena članom 95. tačka 4. Ustava Crne Gore, pojasnila je.

Laličić podsjeća da se nalazimo u izbornoj godini i da su prethodni parlamentarni izbori održani 2016. godine, te da je riječ o redovnim parlamentarnim izborima, pa iz tog razloga nema potrebe za skraćenjem mandata. Takođe, po njoj, predsjednik Đukanović je ispunio zakonsku obavezu i obavio konsultacije sa predsjednicima parlamentarnih stranaka. “Tom prilikom smo svjedočili još jednom neodgovornom odnosu opozicije prema pitanjima važnim za našu državu i društvo”, smatra Laličić.

Laličić je mišljenja da je opozicija pribjegla svom oprobanom receptu opstukcije dijaloga, i predizbornu kampanju zapravo započela alibijem za izvjestan izborni poraz.

“U tom kontekstu doživljavamo i ove neutemeljene optužbe kojima prisustvujemo ovih dana o navodnom kršenju Ustava, a koje dolaze od izbornih gubitnika i pojedinih NVO organizacija, čiji se stavovi po pravilu i uvijek poklapaju sa opozicionim”, zaključila je Jovanka Laličić.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s