Divanović: Onamo gdje je većina tu je i vlast

-Dakle kao najbrojnija i najodgovorniji partija u budvanskom političkom životu mi smo se danas odazvali na poziv predsjednika Opštine Budva, odnosno vršioca dužnosti predsjednika Opštine Budva, gospodina Bulatovića, u nadi da ćemo učestvovanjem u dijalogu o aktuelnoj krizi u Budvi pokušati da nađemo neko zajedničko rješenje sa novom opozicijom u gradu. Međutim to nije dalo očekivane rezultate, izjavio je Nikola Divanović, potpredsjednik OO DPS Budva.

-Odazvali smo se tom pozivu dodatno odgovorni prema temi, dakle da se ovdje radi o nečemu što je čak i iznad politike a to je tema suživota, tema bezbjednosti, tema našeg zajedničkog, komšijskog, porodičnog, svakog drugog života i sklada. U političkom smislu, dakle, mi imamo političku većinu u demokratiji je vrlo jednostavna formula, dakle onamo gdje je većina tu je i vlast. Teško da oni koji imaju političku manjinu mogu sa tom manjinom  organizovati sjednicu Skupštine opštine i na njoj donijeti važne odluke za Budvu a to je upravo ono što ovaj trenutak traži od nas. Dakle život u Budvi ne može stati, život mora da se odvija dalje i mi kao odgovorni ljudi, odgovorni prema Budvi, prema Budvanima i naravno i prema našim političkim programima moramo nastaviti da vršimo vlast u ovom gradu, smatra Divanović.

Divanović je istakao da ljudi koji su i formalno objavljivanjem odluka o njihovom postavljenju u Službenom listu postali vršioci dužnosti Opštine Budva, odnosno Skupštine opštine Budva moraju već od ponedeljka početi da redovno obavljaju svoje djelatnosti.

“Dakle u prvom redu građani su zainteresovani kako će se odvijati pripreme turističke sezone i vjerujem da je građanima dosta političkih performansa i da su prosto zainteresovani za smirivanje tenzije i za neke teme koje su od egzistencijalnog značaja za razvoj Budve u budućem periodu. Vjerujem da tu jedino Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima ubuduće može ponuditi jednu efikasnu lokalnu samoupravu”, zaključio je Divanović. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s