Strunjaš za portal PV Novine nakon policijskog saslušanja: Nastaviću da idem u Crkvu i da se molim za očuvanje svetinja

Sveštenstvo iz Crkve Svete Petke 18.maja najavilo da će početi služenje Molebana Presvetoj Bogorodici, koji se nakon popuštanja mjera NKT, ponovo služi od 21. maja, svakog četvrtka i nedelje. Večeras je ostalo nejasno zbog čega je policija pozvala na informativni razgovor pljevaljskog arhijerejskog namjesnika Sašu Janjića i profesora Bojana Strunjaša, koji su se nakon molebana obratili okupljenim građanima, kada je moleban održan u običajenom terminu i da li je razlog značajan broj prisutnih sugrađana? Kako smo nezvanično saznali oni si osumnjičeni da su organizatori večerašnjeg masovnijeg okupljana sugrađana ispred crkve.

Oko 19 i 30 dobio sam poziv da se javim u policiju radi prikupljanja informacija oko održanog Molebana u Crkvi Svete Petke. Saslušali su me inspektori Mitrović i Đurđević. Bili su izuzetno korektni i nemam nikakvu primjedbu na njihovo postupanje. U Crkvu Svete Petke sam došao isključivo kao vjernik da se pomolim Bogu za svoj narod i odbranu svetinja u Crnoj Gori, što ću i nastaviti da činim, rekao je Bojan Strunjaš za PVnovine portal.

Bojan Strunjaš, član Pljevaljskog odbora za odbrranu svetinja

Molebni kanon Presvetoj Bogorodici služi se za za očuvanje svetinja nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, i iscjeljenje od bratomržnje.

– Svjedoci smo zlonamjernih i bezumnih izjava koje unose nemir i smutnju među građane Crne Gore, zato smo svi pozvani da se vratimo našim svetinjama, da se molitvom obratimo Presvetoj Bogorodici i svima svetima moleći da nam daju snage da istrajemo na putu kojim smo krenuli. Moleban će se služiti u našoj crkvi, uz obavezno poštovanje mjera koje je propisalo NKT, objavljeno je 18. maja na fejsbuk profilu pljevaljske crkve Svete Petke.

izvor: pvnovine.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s