Mandić podnio ostavku na mjesto poslanika u Skupštini CG

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta DF Andrija Mandić podnio je ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore.

– Podnosim ostavku na mjesto poslanika, a nakon oporavka idem na teren-svi moramo dati sve od sebe, jer cilj je jedan – pobjeda – saopštio je Mandić.

On se zahvalio svima koji su izrazili zabrinutost i interesovali se za njegovo zadravlje i poželjeli mu brz oporavak.

– U ovih nekoliko dana, uvjerio sam se u plemenitost i solidarnost brojnih ljudi. Bilo je, očekivano, i onih drugih – manje dobronamjernih, ali se na njih ne ljutim, jer je sve to naša Crna Gora, ljudska, čojska, viteška, ali i surova, isključiva i nemilosrdna – kazao je Mandić.

On je saopštio da neće moći da prisustvuje i učestvuje u skupštinskim raspravama o izboru vrhovnog državnog tužioca i o još nekim veoma važnim temama, koje, kako kaže, iziskuju da klub poslanika DF-a bude kompletan.

– Ne moram ni pominjati koliko je izbor VDT-a važna tema za DF, koji se godinama neprestano nalazi na meti korumpiranog sudstva i tužilaštva. Zato ću podnijeti ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore, sa namjerom da omogućim da na moje mjesto što prije dođe sledeći poslanik sa naše liste – predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske Demokratije u Podgorici, diplomirani pravnik Radoš Zečević, kako bi klub DF-a radio u punom kapacitetu – istakao je Mandić.

Lider Fronta dodaje da je u proteklom vremenu jasno i nepokolebljivo saopštio sve ono što je za skupštinskom govornicom, na teme koje su donosile sjednice, imao da kaže, “ne potčinjavajući se onima koji su stvarali nedemokratski ambijent i iznuđivali poslušnost”.

– Saopštavao sam i stvari za koje sam znao da nisu popularne, koje ne idu niz dlaku dijelu javnog mnjenja i koje drugi šapuću na uvo. Zato što, u susretu sa izazovima i ozbiljnim temama, nisam želio da ustuknem, proseći nove glasove a izdajući one koji su me glasali i dali mi mandat da u njihovo ime pokažem stav. Nisam se dodvoravao ni masovnim medijima i njihovim narativima. Vinston Čerčil je kazao: “Stav je mala stvar koja čini veliku razliku”. Mi smo tu razliku napravili. Bilo je žestokih rasprava, teških sjednica, gužve, meteža, ali ničega što u takvom obliku, pa i još radikalnijem, nemaju britanski, japanski, italijanski, turski, ukrajinski i drugi parlamenti u svijetu. Jedino čega u ostalim parlamentima civilizovanih zemalja nema, to je intervencija policije. Zato u narednom sazivu Skupština mora dobiti potpuni integritet – naglasio je on.

Vrijeme oporavka, kako je rekao, iskoristiće da se posveti obavezama i velikim izazovima koji su pred DF-om, a prije svega koncipiranju strategije za period koji dolazi.

– Nakon povratka u Crnu Goru u potpunosti se posvećujem radu na terenu. Pred nama je teška kampanja, teška borba, koja se mora završiti trijumfom naroda i njegove volje, ako želimo da izvučemo Crnu Goru iz kandži kriminalnog, antisrpskog i antipravoslavnog režima. Prostora za kalkulacije nema. Svi u opoziciji moramo da pružimo maksimum. Prioritet mora imati ono što smo spremni da pružimo, a ne da uzmemo – dodao je on.

Jedini cilj pobjeda

Prema njegovim riječima, jedini cilj je pobjeda.

– Dugujemo je generacijama onih koje ovaj režim obespravljuje, svima onima koji su se borili protiv tiranije, koji nisu odustali. Pobjedu dugujemo i onima koji više nisu sa nama, a koji su do kraja ostali uspravni u svojoj borbi za slobodu. Pobjeda je zadatak svih generacija koje u ovoj borbi učestvuju – kazao je Mandić.

Lider DF-a je pozvao građane da se priključe “velikom frontu slobode”.

– Pozivam sve kojima je na srcu slobodna Crna Gora, koji se zalažu za načela slobode i demokratije, koji su privrženi tradicionalnim vrijednostima, koji se nisu odrekli svojih predaka i čvrsto stoje na braniku svoje SPC, koji žele moralnu obnovu, ekonomsku održivost, borbu protiv korupcije, koji smatraju da je krajnje vrijeme da ova zemlja osvoji mogućnost demokratske smjene vlasti, da se priključe velikom frontu demokratije, da zajedno ostvarimo veliku, istorijsku pobjedu! Dostojanstveni hod i pokret naroda na ulicama širom zemlje mora naći ostvarenje u pobjedi, koja je osnovni uslov pomirenja za budućnost. Sa vjerom u Boga i u pobjedu! Vidimo se uskoro – poručio je Mandić.

Problemi sa žučnom kesom

Andrija Mandić je zbog intenzivnih bolova u petak ujutro primljen u Hitnu službu bolnice u Trebinju zbog problema sa žučnom kesom.

On je odbio hospitalizaciju u tamošnjoj bolnici, i na njegovo insistiranje, prebačen je na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu, gdje je operisan.

izvor: pobjeda.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s