ŽFK Breznica dobio licencu za nastup u Evropi

Evropska licenca za Breznicu- Najnovije vijesti iz Pljevalja ...

Šest crnogorskih fudbalskih klubova – FK Sutjeska, FK Budućnost, FK Zeta, OFK Titograd, FK Podgorica, kao i Ženski fudbalski klub Breznica, dobilo je licencu za nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone, saopštila je komisija za licenciranje FSCG.

Osim njih, za licencu Uefe aplicirala su još dva kluba, Iskra i Petrovac, ali su njihovi zahtjevi odbijeni, uz pravo žalbe.

“Zahtjev za izdavanje licence za UEFA klupska takmičenja za sezonu 2020/21 odbijen je u prvostepenom postupku za OFK Petrovac zbog neispunjavanja dijela finansijskih kriterijuma, dok je FK Iskra odbijen zbog nepoštovanja rokova propisanih Pravilnikom o licenciranju i nedostavlajanja kompletne dokumentacije u dijelu sportskih kriterijuma”, navodio se u saopštenju.

Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju i dokaze za svih pet kriterijuma, pojedinačno – sportskih, infrastrukturnih, personalno-administrativnih – na osnovu izvještaja eksperata.

FK Rudar nije aplicirao za licencu Uefe i neće naredne sezone moći da igra u Evropi, sve i da to pravo ostvari plasmanom na tabeli. Pljevljaci su trenutno na četvrtom mjestu.

izvor: vijesti.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s