УЦГ: Држање дистанце – флашама и раскрвављеним носевима

Полусатна ломљава и тјерање завршила је у мраку, а срамно НКТ се није огласило 

У недавним шетњама тишине Подгорицом тринаест наших функционера, чланова и симпатизера, међу којима и два посланика, привођено је у подгорички Центар безбједности. За сада смо добили тринаест пријава, а у процедури је још четрдесет особа. Срамно понашање полиције и тужилаштва, селективна правда и партијска обојеност институција јуче су кулминирале, наводи се у саопштењу Уједињене Црне Горе.

„У центру Никшића, након прослављања 21. маја, догодила се колективна туча у којој су учествовале десетине и десетине младића од којих су неки огрнути у државну заставу песницама, флашама, столицама и другим приручним средствима међусобно дијелили правду, истиче УЦГ.

Полусатна ломљава и тјерање завршила је у мраку, а срамно НКТ се није огласило, наглашавају из УЦГ.

„Подсјећамо да је овај владин орган ванредно засиједао када је требало осудити најављену шетњу у тишини нашег посланика Горана Даниловића, иако је то учињено уз поштовање свих здравствених прописа, наводи УЦГ.

У случају „никшићке туче“ сматра УЦГ, извргнуте су руглу све сада важеће мјере али срамно НКТ не засиједа ванредно.

„Корона вирус се изгледа више не преноси капљичним путем, а капало је цијели дан. Занимљиво је да се, изгледа не преноси ни песничењем и раскрвављеним носевима. Дјеца не иду у школе, нема полуматурских и матурских шетњи али зато има уличног премлаћивања и јурњаве, ваљда, уз обавезно држање дистанце? Дакле, дозвољено је дужим рукама и краћим предметима премошћавати ово обавезно дистанцирање, појаснили су.

УЦГ тражи да Управа полиције под хитно саопшти детаље поменутог обрачуна јер „изговор да нису затекли никога на тргу и околини када су стигли звучи трагикомично“!

„Њихова ефикасност у случају Световасилијевског хода била је импресивна? Данас се јасно види какав је то циркус од професионалне службе и каква је то партијска и антидржавна експозитура. У Пљевљима и Андријевици наша полиција и њена Управа стизали су гдје нису били ни позвани – све су имали снимљено. У шетњама тишине по Подгорици на свакој раскрсници биле су патроле, а у мраку дефендери и специјалци. Нико од нас није ни слутио да треба направити општу тучу и поломити баштанске инвентаре ако желите остати непримијећени, наводи се из УЦГ.

Уколико не буду процесуирани изгредници и „улични ратници“ из Никшића јасно је да се ради о партијском скупу ДПС-а, некој врсти „свечарске конвенције“ на отвореном којом се прославља независност и побједа над корона вирусом, закључено је у саопштењу УЦГ.

ИЗВОР: ФЕЈСБУК-УЦГ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s