Danilović: U laži je kratka pamet

Ujedinjeni narod niko ne vodi protiv nečega nego za nešto – za slobodno društvo, za ravnopravnost građana i naroda, za sve nas, a ne samo za Vas!

Đukanović
Đukanović (Foto: Savo Prelević)

piše: Goran Danilović, poslanik Ujedinjene Crne Gore

“Sve što je oteto Crnoj Gori, biće joj vraćeno”.

Akobogda Predsjedniče – bićemo bogati. Predlažem da krenemo od Vas, pa da tjeramo i do Crkve ako treba?

“Ne nudite nam te izanđale i okrvavljene formule za budućnost Balkana”

Nećemo predsjedniče, ne brinite! Bilo bi to kao da sebi  nudimo Vašu formulu  prošlosti.  Morali biste sa nama, na Neretvu da branimo Crnu Goru, sa Vama na Dubrovnik  sa Vama u Bosnu! Hvala lijepo na krvavoj formuli.

“Ni jednoj vjerskoj zajednici pa ni SPC ne pripada pravo da prisvaja tuđu imovinu, da se odupiru sudskoj provjeri katastarskih evidencija crkvene imovine, da ne plaća porez, ilegalno uvodi sveštenike u državu”!

Podržavamo! Ali ovdje neko laže. Problem je što Vi katastarskom provjerom hoćete da popljujete “sudsku evidenciju”! Dakako da se plaća porez! Šta je sa Vašom firmom? Šta je sa Vašim najbližim i najdražim, sa prijateljima koji su nam pokrali državnu imovinu i po deceniju i više ne plaćaju porez?

“Kažu da vode ujedinjeni narod. Protiv koga? …Dosta je cirkusa bilo”!

Zaista ste u pravu: dosta je bilo cirkusa!  Zar nije Cirkus kada nam Vi nudite put u evropsku budućnost nakon što ste nas vodili kroz balkansku svakodnevicu ravno trideset godina?

Zar nije cirkus da se Vi ponašate kao “Majami Bič Božiji” u kupaćim gaćama, a da se narod  dohvatio  za guše jer nema ni za gaće?

Ujedinjeni narod niko ne vodi protiv nečega nego za nešto – za slobodno društvo, za ravnopravnost građana i naroda, za sve nas, a ne samo za Vas!

‘Moguće i formiranje crkve pravoslavnih Crnogoraca”

Ako je Pravoslavna Crkva u Crnoj Gori samo Srpska onda ste u pravu! Ali u svakoj laži kratka je pamet, pa i u ovoj. Vi hoćete Crkvu, ne za Crnogorce, nego za ateiste, a takvu reformu niko ne pamti. Vama treba crkva koja bi se kod Vas ispovijedala, crkva u kojoj bi se pričešćivalo na partijskim skupovima i koju biste izdavali pod zakup kao aerodrome!

Kako bi bilo da mi izaberemo svog Predsjednika, kada Vi namjeravate da birate svoju Crkvu? Vi svoj Sinod, a mi našu Vladu, Vi Vaš Sabor ili crkveni Kongres, a mi našu Skupštinu?

“Ne moze biti privilegovanih, pa ni kad nose mantije”!

Amin! Neka tako bude! Nego, da dodamo: Ni kada nose partijske knjižice, ni kada švercuju bijelo roblje, ni kada, prebacuju drogu i duvan, ni kada nose odijela koja su “skuplja od plate” Verice Maraš, ni kada dobjaju koncesije, ni kada kupuju izbore, ni kada kupuju biračku volju, ni kada ubijaju bez kazne. Nikada! Da nema privilegovanih da nam je iz oka ispao, nama iz oka, a Vama iz Glavnog odbora ili Noćnog kluba!

Da bude tako ili da prekidamo ovaj cirkus i da se ne lažemo? I pustite mantije, ovdje je do Vas i do Vaše bratije!

izvor: facebook-Ujedinjena CG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s